Tisztelt Szülők, Leendő diákjaink!

Iskolánkban a középiskolai beiratkozás
2019. június 21-én lesz.

A beiratkozás ügymenetének gyorsítása érdekében kérjük, hogy használják az e-ügyintézés felületét
https://eugyintezes.e-kreta.hu/ )
, vagy nyomtassák ki és kitöltve, aláírva hozzák magukkal a beiratkozáshoz az alábbi dokumentumot.
Beiratkozás adatlap (PDF)

Köszönjük

!!! FONTOS !!!

A beiratkozás során minden adatot ki kell tölteni, úgy, ahogy az BM nyilvántartásában szerepel! Kérjük ügyeljenek arra, hogy a tanuló születési helyénél a kerületet is adják meg (római számmal)!

Az e-ügyintézés felületén, az adatbeküldésre két lehetőségük van:
a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

b) A szülő a központi e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülőnek kell a felületen kiválasztania az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.
Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat.

Kérjük, hogy ha lehetőségük van rá, akkor a beiratkozáskor kinyomtatva és aláírva hozzák magukkal ezeket a nyomtatványokat.

Ha bármilyen oknál fogva nem sikerül az ügyintézés (a rendszer hibaüzenetet küld) a beiratkozás napján a helyszínen történik meg az adminisztráció.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.