Bemutatkozás

Örömteli, de nagy felelősséggel járó döntés előtt állnak, amikor gyermekük számára iskolát választanak. Ebben szeretnénk Önöknek segíteni ezzel a rövid bemutatkozással.

Az alsó tagozatunk méltán elismert a kerületben.

Pedagógiai programunkban célul tűztük ki, hogy minden tanulónkat képességének megfelelő szinten fejlesztjük. Fontos számunkra, hogy az itt tanuló diákoknak barátaik legyenek,számíthassanak a tanítókra, és családias hangulatban jól érezzék magukat.

Első osztályaink a hagyományos szótagoló olvasással tanulnak.  Aki már olvas, ő a saját szintjén halad. Akinek nehézségei adódnak, segítséget nyújtunk számára korrepetáláson, illetve fejlesztő pedagógustól, logopédustól, pszicho-pedagógustól kaphat külön foglalkozásokat.

Évfolyamonként két osztályunk  működik. Valamennyi osztályban önismereti és néptánc órájuk is van a gyerekeknek. Az első osztályosoknak korcsolya, 2-3-4. osztályosoknak úszás oktatás is van a testnevelés órák keretében.

Napközis foglalkozásainkba beépítjük a néphagyományokat. / Fonó, szüreti mulatság stb./

Lehetőség van még játékos nyelvtanulásra, számítógépes ismeretek elsajátítására. A zeneiskolai tanárok a dalos játék, illetve a választott hangszeres foglalkozást helyben tartják, nem kell gyermeküket külön elvinni.

Szakköreink, melyeket a szakkörök oldalon tekinthetnek meg, azt szolgálják, hogy a gyerekek érdeklődését kielégítsük, továbbá, hogy a minden tanulóbanmeglévő tehetséget kibontakoztassuk.

Az első osztályosokat minden év októberében ünnepélyes keretek között „szentgyörgyisekké” avatjuk.  Ezzel az iskolánkhoz való tartozásukat erősítjük.

A 2018/19-as tanévben a következő első osztályok indítását tervezzük.

1/a  osztály: 

Szabó Krisztina- osztályfőnök

1/b osztály

Angyal Andrea-osztályfőnök

Beiskolázási programunk eseményei:

Iskolánk ebben a tanévben is szeretettel várja a leendő első osztályos gyerekeket játékos iskola előkészítő foglalkozásra.

Részletes információk, időpontok az alábbi plakáton olvashatóak!

Kérdés esetén írjanak  e-mailben (iskolatitkar@szgya.hu), vagy levélben! Írják le a gyermek nevét, levél vagy email címüket és válaszolni fogunk! Szeretettel várjuk a körzeten kívüli tanulók szüleinek jelentkezését is!

Beleznay Tamás igazgató

Comments are closed.