Monthly Archives szeptember 2014

European Shared Treasure

Minden EU-s Comenius projektnek be kell mutatkoznia egy európai honlapon is: European Shared Treasure = Közös európai kincstár

http://www.europeansharedtreasure.eu/index.php?id_language=HU

Itt megtalálhatóak a projektek leírásai és a projekt során született produktumok, a résztvevő országok nyelvén is és a projekt munkanyelvén is, ami a mi esetünkben az angol.

Az angol nyelvű és a francia nyelvű projektek révén tehát iskolánk bekapcsolódott az Európai Uniós projektek széles körű világába.

I am in EST!/Megtalálsz az EST-n!   

Read More

Az “Our Voices across Europe” projekt záró találkozója

2014.06.11-én, szerdán megtartottuk záró találkozónkat iskolánkban. A projektről készült fotókönyvet nézegetve kedves emlékeket idéztünk fel. Rengeteg dolgot tanultunk a két év során, zenéről, egymásról, magunkról és a világról. Hihetetlen élményt jelentett mindannyiunknak a projekt során megismert emberek, a létrejött kapcsolatok, az utazások és a vendégek budapesti fogadása.

Szívesen vennénk részt egy másik nemzetközi projektben is!

Nagy lehetőséget kaptunk az Európai Uniótól, hogy pályázatunkat megvalósíthattunk, annyi értékes embert megismerhettünk, tanulhattunk egymás kultúrájáról, iskolájáról. Ahogy egyik diákunk megfogalmazta, nem turistaként látogattunk el az országokba, hanem közvetlenül ismerhettük meg családok, diákok, tanárok életét...

Read More

Comenius Buzz

A görögországi zárótalálkozón merült fel az az ötlet, hogy a diákokat és tanárok elmondják véleményüket, mit jelent / jelentett nekik ez a Comenius projekt. Miért kezdték, mit kaptak tőle és szívesen vennének-e részt hasonló projektben? Az interjúk még Artában kezdődtek, aztán hazatérve folytatódtak. Ezekből állította össze a török csapat a Comenius Buzz című videót. Az interjúknak hatásos keretet adnak a találkozókról készült képek, sőt mintegy illusztrációként szolgálnak az interjúkban elmondottakhoz. A videó elején az előkészítő látogatás és az első év találkozói vannak felemlítve, míg az interjúk után a második év találkozóiról nézhetünk képes összefoglalást.

Részletek az interjúkból:

Spiros:

It’s a gr...

Read More

Tavaszi dal / Spring Song

Tavasszal egy török dalt kellett megtanulnunk virágokról, barikákról, a tavasz öröméről. Jó volt megint együtt énekelni – Eleni néni meg olyan természetességgel tanította a török szöveget, mintha mi sem lenne könnyebb. Magdi néni zongorakíséretével adtuk elő a dalt, ami a török csapatnak is nagyon tetszett.

Az általunk küldött tavaszi dal  a Két szál pünkösdrózsa volt, amit a román csapat adott elő, komoly hangszereléssel: ketten zongoráznak, ketten gitároznak, egy hegedűs van és hárman éneklik, nagyon jó kiejtéssel.

Read More