Comenius Buzz

A görögországi zárótalálkozón merült fel az az ötlet, hogy a diákokat és tanárok elmondják véleményüket, mit jelent / jelentett nekik ez a Comenius projekt. Miért kezdték, mit kaptak tőle és szívesen vennének-e részt hasonló projektben? Az interjúk még Artában kezdődtek, aztán hazatérve folytatódtak. Ezekből állította össze a török csapat a Comenius Buzz című videót. Az interjúknak hatásos keretet adnak a találkozókról készült képek, sőt mintegy illusztrációként szolgálnak az interjúkban elmondottakhoz. A videó elején az előkészítő látogatás és az első év találkozói vannak felemlítve, míg az interjúk után a második év találkozóiról nézhetünk képes összefoglalást.

Részletek az interjúkból:

Spiros:

It’s a great project, it brings many people from many countries together and it is a really good experience for all of us here. I really wanted to host a kid and I wanted to feel this experience how it is to have somebody from another country live in your house to get to know them, their culture, their country.
The best: We all share music. It’s a great thing to share music, it brings us together and we’re having fun.

Sergiu

The Comenius project is like meeting a big family. In this project I learnt a lot of language, I improved my English and that we are all like one. I liked that we had to be a host and had to stay at other children and it’s amazing to see how the families are in other countries.