Az “Our Voices across Europe” projekt záró találkozója

2014.06.11-én, szerdán megtartottuk záró találkozónkat iskolánkban. A projektről készült fotókönyvet nézegetve kedves emlékeket idéztünk fel. Rengeteg dolgot tanultunk a két év során, zenéről, egymásról, magunkról és a világról. Hihetetlen élményt jelentett mindannyiunknak a projekt során megismert emberek, a létrejött kapcsolatok, az utazások és a vendégek budapesti fogadása.

Szívesen vennénk részt egy másik nemzetközi projektben is!

Nagy lehetőséget kaptunk az Európai Uniótól, hogy pályázatunkat megvalósíthattunk, annyi értékes embert megismerhettünk, tanulhattunk egymás kultúrájáról, iskolájáról. Ahogy egyik diákunk megfogalmazta, nem turistaként látogattunk el az országokba, hanem közvetlenül ismerhettük meg családok, diákok, tanárok életét. Sokat dolgoztunk együtt és a közös munka során szoros kapcsolat alakult ki közöttünk.

Biztos vagyok abban, hogy ezek a baráti kapcsolatok közül sok megmarad. Diákjaink pedig elmondhatják magukról, hogy már gimnazista korukban európai együttműködés részesei voltak.

A magyar nyelvű fényképalbum itt érhető el! 

A projekt közös honlapja

www.ourvoices.eu

A projekt közös honlapján érdemes megnézni a két éves projekt sok-sok beszámolóját, a képgalériákat és a projekt produktumait. Itt megtalálható többek között a projekt saját himnusza, a sok-sok prezentáció egy része, a hagyományos hangszerek bemutatói, népzenei táncok, a műhelymunkák egy részét bemutató videók, a magyar csapat által összeállított Daloskönyv és az Utazó bőrönd naplójának online változata, valamint saját popzene történeti WIKI-nk. Hihetetlen, hogy mennyi anyag összegyűlt! Ezek mögött mind sok közös munka és egyben sok nevetés áll.

A Daloskönyvet biztos sok országban fogják, fogjuk használni, mikor egymás dalait, karácsonyi-húsvéti szokásait szeretnék a tanárok a fiatalabb osztályokkal is megismertetni. Így ezek a gyerekek is gondolnak majd arra, hogy milyen jó lenne, ha egyszer ők is részesei lehetnének egy európai projektnek és találkozhatnának más országok diákjaival☺