Gólyaavatás

A gólyaavatás az ötödik osztályosok avatása. Egész nap sok program várt minket.

Minden ötödikesnek detektívnek kellett öltöznie és már sejtettük, hogy nyomozás vár ránk.

A kilencedikesek az egyik szünetben megtáncoltattak minket, de a java még hátra volt.

Délután tíz feladatot kaptunk, amelyeket csapatokban kellett megoldanunk.

Az egyik legviccesebb az volt, hogy rá kellett ülni egy kisméretű gurulós szekrényre, amelynek az oldalára fel volt ragasztva ez a felirat: bűnöző, a másikra pedig nyomozó és két hajtó segítségével kergetni kellett egymást.

Egy másik teremben bekötött szemmel kellett megtalálni egy kulcsot, egy másikban ételt kóstolhattunk és kezünk használata nélkül kellett ennünk, innunk.

Természetesen a kódfejtés sem maradhatott el és egy tetthelyet is figyelmesen meg kellett néznünk, hogy tudjunk válaszolni a kérdésekre.

A folyosón betűket kerestünk, hogy kirakjunk belőle egy nyomozással kapcsolatos kifejezést.

A rejtvények megoldása után letehettük az esküt és így végre Szentgyörgyis diákok lettünk.

 

Király Zita és Kiss Virág 5.a

KisGólya avatás okt

 

„ A kisgólya avatásra nagyon érdekes feladatokat találtak ki a nagyok. Legérdekesebb a délelőtti „Kacsa-tánc” a

képkirakó és az ízek kóstolása volt.

Az avatás végén fél lábra állva fogadalmat tettünk. Mindenki kapott egy gólyás emlékkártyát is.”

 

5.c osztály

A zánkai tábor

Az 5.a osztály diákjai izgatottan várta, hogy elinduljanak Zánkára. Amikor ezt megtették és megérkeztek, beosztották őket tízfős szobákba. Nagyon jó mókának ígérkezett.
Első nap sportoltunk, fociztunk, kosaraztunk és játszottunk. A legjobb ebben az volt, hogy megismerkedtünk és összebarátkoztunk a másik két osztály tanulóival.
Másnap a két kísérő-lány megtanította a sheriffes játékot. Ez majdnem mindenkinek új volt, ezért nagyon tetszett mindenkinek. Este a szórakozás a táncházzal folytatódott. Háromtagú zenekar játszott jól ismert népdalokat. Nagyon jó hangulat volt.
A harmadik nap rókavadászatot játszottunk .Annak az volt a lényege, hogy papír állatokat kellett gyűjteni, amik szék voltak szórva az erdőben. Sajnos nem mi nyertük meg a versenyt, de így is jól éreztük magunkat.
Amikor haza értünk örültünk, hogy újra láthatjuk a szüleinket, és nagyon sajnáltuk, hogy gólyatábor csak egyszer van. Jövőre is szívesen lennénk gólyák.
Sárkány Zalán 5.a

 

20141016_12135020140922_154051