Négyosztályos gimnázium

A négyosztályos gimnáziumba jelentkező diákok számára évente egy osztályt indítunk, emelt óraszámú angol nyelvi vagy komplex társadalomtudományi tagozatra lehet jelentkezni.

A komplex társadalomtudományi tagozat elsősorban a magyar és a történelem tantárgyakra épül. Ezek egészülnek ki 11. és 12. évfolyamon a közigazgatástan tantárggyal.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra. Diákjaink a következő nyelvek közül választhatják ki második idegen nyelvüket: angol, német, francia, olasz és japán.

Fontos számunkra, hogy diákjaink minél használhatóbb tudást kapjanak, ezért minél több külső intézménnyel, egyetemmel vesszük fel a kapcsolatot, a hagyományos oktatás kereteit bővítjük a projektoktatás adta lehetőségekkel, témaheteket, terepgyakorlatokat szervezünk.

Az emelt szintű érettségi vizsgák letételéhez 11. és 12. évfolyamon a fakultációválasztás lehetőségét biztosítjuk.

Ezen kívül négyosztályos gimnazista tanulóink is csatlakozhatnak a tehetséggondozó programjainkhoz. A természettudomány iránt érdeklődőknek a Szent-Györgyi Tehetséggondozó Programot, a művészetek, a színház és a média szerelmeseinek pedig a PUF-GRUND Tehetségprogramot tudjuk kínálni. A 11. és 12. évfolyamosainkat a Tudományos Körbe várjuk, ahova havi rendszerességgel előadókat hívunk meg.

A négyosztályos gimnazista tanulóinknak is tanulmányaikhoz, tagozatukhoz illeszkedő vizsgarendszert kínálunk.

A tanulás mellett egy jó osztályközösség kialakítását is elősegítjük az augusztus végi gólyatáborral.

Intézményünk – immár hagyományosan – széleskörű nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik. Comenius, majd Erasmus pályázatoknak köszönhetően, valamint hagyományosan jó kapcsolatot ápol az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvánnyal. Tanulóinknak így testközelből lehetősége nyílik más országokból érkező diákok, nyelvük, kultúrájuk megismerésére.